טלפוניה בענן עם Microsoft Teams
החידושים אשר נעשים בכלים והממשקים של Microsoft Teams מביאים עמם שינויים כל כך תכופים אך יחד עם זאת בעלי משמעות, כידוע מידי חודש קבוצת המוצר מוציאה יכולות חדשות שחלקם מינוריים וחלקם גדולים אשר משנים את כללי המשחק.
בשבוע האחרון (28.6) הגיע אחד השינויים היותר חשובים והוא האפשרות לבצע שיחות מקומיות ובינלאומיות בשילוב של בזק בינלאומי ושל Microsoft Teams שהינו מבוסס על פתרון Direct Routing.
פתרון Direct Routing מאפשר למשתמשי Microsoft Teams לבצע התקשרות ולצרוך דקות שיחה באמצעות תשתית SIP מקומית או בענן (ספק טלפוניה או ברמת Azure) המבוססת על SBC שונים, כדוגמת AudioCodes, Ribbon וכן הלאה.
השינוי המשמעותי הוא שאין צורך בהקמת סביבה מקומית של שרתים והאינטגרציה נעשית באופן ישיר מתוך Microsoft Teams אל SBC מקומי ולהיפך לטובת התקשרות וצריכת דקות שיחה, אך השינוי היותר משמעותי שהגיע יחד עם השקת Direct Routing הוא השילוב המקומי מול בזק בינלאומי, כלומר אין צורך גם באותו SBC מקומי והוא מסופק ע”י בזק בינלאומי.
עוד בימים הראשונים של Skype for Business Online המתנו לאינטגרציה מול SIP בענן וללא צורך בהקמת שרתים ורכיבים מקומיים, אז הנה אותם ימים מאחורינו וכעת ניתן ליישם SIP בענן ועל אחת כמה וכמה גם בתחום של הטלפוניה אפשר לעשות טרנספורמציה דיגיטלית. הפתרון של ספק תקשורת בענן אינו מצריך יותר רכיבים והתקנים מקומיים, אין צורך בשרתים ואין צורך בעדכוני גרסה ותחזוקה מול SBC\Gateway מקומיים אלא רק SIP בענן עם Teams ובסופו של דבר מצריך רק אינטרנט והתקן שמע נייד בלבד!
Microsoft Teams
Teams מביא עימו חווית שימוש חדשנית של סביבות עבודה מבוססות צ’אט ובשונה ממה שהכרנו עד כה עם סביבות המאפשרות לשתף מידע ותוכן באופן עצמאי או בקבוצות עם יכולות אינטגרציה וקולבורציה מתקדמות מול Skype for Business, התקני ורכיבי תקשורת, כלים מבוססים בשירות Office 365 וכן כלים צד שלישי רבים.
חווית השימוש של Teams מרכזת בממשק אחד משתמשים, תוכן, שיחות צאט, אינטגרציה עם כלי Office נוספים, כגון: Planner, SharePoint, OneNote ובנוסף לכך כולל קונקטורים מול מגוון רחב של אפליקציות שונות, כגון: Twitter, Jira, Dynamic CRM ועוד.
היתרון המשמעותי של Microsoft Teams הוא ממשק עבודה אחד שמחבר את כלל האפליקציות והתוכן בארגון ומאפשר לתקשר באמצעות דרכים שונות בתוך הארגון ומחוצה לו על גבי פלטפורמות שונות.
עבודה בקבוצות, התממשקות מול כלי Office 365 נוספים ומידע נוסף פרודוקטיביות בקבוצות Microsoft Teams
תקשורת, SIP, SBC
כיום התצורות המוכרות לביצוע התקשרות וצריכת דקות שיחה הם לרוב PRI וכן SIP, ובין התצורות הנ”ל ישנם יתרונות וחסרונות אך במקרים רבים יש לתצורה מבוססת SIP יתרון משמעותי על גבי PRI. בין היתר:
- עובד על גבי רשת האינטרנט
- אפשר להתחיל מקו אחד ולהרחיב לאלפי קווים וללא צורך בשינוי תצורה או הגדרות נוספות
- עלויות נמוכות בהשוואה לאחרים (כולל ביצוע שיחה מתוך רשת אינטרנט וללא החלפה לרשת קווית)
- אפשרויות צריכה מכמה ספקיות בו זמנית
- אפשרויות ויכולות ניוד
מכיוון שתצורת SIP עובדת על גבי רשת האינטרנט הוא עלול להיות פגיע מאד למגוון של בעיות, כגון: אבטחת מידע בגלל שניתן לגנוב זמן אוויר, בעיות ברוחב הפס כאשר לא מנהלים אותו בצורה יעילה וכן מיצוב התקשורת בארגון על בסיס QOS.
הפתרונות השונים של חברות התקשורת השונות (Audiocodes, Ribbon וכן הלאה) כוללות בין היתר רכיבים כדוגמת SBC שחלקם תומך בעד 30 אלף שיחות במקביל, ומספק מענה לארגונים קטנים עד גדולים.
לרוב אותו פתרון מבוסס על אותה מערכת אשר מקבלת עדכוני גרסה בהתאם לשינויים, כגון: אבטחה, סוגי קישוריות חדשים, תמיכה בפרוטוקולי מדיה שונים ומודל תפעול.
דרישות כלליות Direct Routing
הפתרון של Direct Routing מבוסס על מספר רכיבים והגדרות (הכללים שבהם):
- שירות Office365 – שירות Office 365 עם Tenant ודומיין אקטיבי עם רישוי טלפוניה
- רישוי Office365 – רישוי המבוסס על SfB P2 + Teams + Audio Conference + Phone System
- SBC – רכיב SBC נתמך ע”י שותף מורשה כדוגמת: AudioCodes, Ribbon וכן הלאה
- תקשורת – קו לביצוע דקות שיחות מול ספק תקשורת
- תעודה דיגיטלית – תעודה דיגיטלית להגדרה בין רכיב SBC לבין Teams
- הגדרות FQDN – הגדרות דומיין לטובת רכיב SBC וגישה של Teams
- פורטים ספציפיים להגדרה בין רכיב SBC לבין Teams
Direct Routing עובד בעיקר בתצורות הבאות:
- ספק טלפוניה – תצורת ענן כאשר כל רכיבי התקשורת נמצאים בענן כולל רכיבי SBC אשר מסופקים ע”י ספק הטלפוניה ומוגדרים ישירות מול Office365, בתצורה מסוג זה ישנם יתרונות רבים בעיקר בגלל הסיבה שאין צורך לתחזק רכיבי SBC, הקמה נעשית ברמת ספק הטלפוניה והגמישות של צריכה יכולה להשתנות בכל חודש.
- סביבת SBC מקומית – תצורה עם רכיב SBC (בלבד) מקומי (ורכיב נתמך ע:י Microsoft) המוגדר מול שירות Office365, למרות החיבור הישיר שניתן לבצע עדיין צריך צוות מקומי שידאג להקים, לתחזק ולאבטח את רכיבי SBC השונים.
*ישנו תרחיש נוסף שבו ניתן להגדיר את רכיב SBC ברמת Azure ולבצע חיבור ישיר מול Office365.
המעבר מתוך Skype for Business אל Teams
עפ”י סקרים שונים הנכונים לרבעון ראשון 2018, 48% מהחברות והארגונים בארה”ב בחרו בסקייפ לעסקים או בפתרון Zoom כמערכת המועדפת שלהם לשימוש בשיחות ועידה ולעבודה קבוצתית. מבין החברות, שמעסיקות 500 עובדים ויותר, 64% מהעסקים והארגונים בארה”ב בחרו במערכת Skype for Business, מה שמדגיש את היתרון הבולט של Skype for Business בארגונים בינוניים ומעלה. בעבר תחום זה נשלט ע”י סיסקו ופוליקום.
בשנה הקרובה יחל המעבר מתוך Skype for Business אל Teams ועד אז יתסוופו יכולות טלפוניה רבות וכן כל אותן יכולות אחרות אשר קיימות כיום בתשתית Skype for Business. לקראת סוף 2018 התשתיות של Skype for Business ושל Teams יפעלו עם אותם יכולות טלפוניה במקביל כאשר לתשתית Teams יהיו יכולות נוספות (אינן קשורות לטלפוניה) שלא יכנסו לתשתית Skype for Business.
כיום ישנם דרכים ואפשרויות למעבר מתוך Skype for Business אל Teams בין אם ישנה טלפוניה ארגונית או לא, אך כמו בכל תשתית ארגונית צריך לבחון את האפשרויות ולעבור בהתאם.
מאמרים נוספים בנושא:
- תשתית וארכיטקטורה של Microsoft Teams מול SBC
- איך מגדירים תשתית Teams מול בזק בינלאומי
- איך מגדירים תשתית Teams מול AudioCodes
1 Response
[…] נוסף במאמר המלא טלפוניה בענן עם Microsoft Teams וכן בקישור הבא Microsoft Teams Direct […]