תוכנית Microsoft MVP
בכל רבעון כאשר Microsoft מכריזה על MVP’s חדשים, עולות שאלות רבות בקרב חברי הקהילות, מומחי המחשוב והמפתחים כגון מהו MVP Award, מי מקבל אותו ואיך. במאמר הנוכחי נענה על שאלות וסוגיות בנושא.
MVP Old-School
בעבר הרחוק (לפי מושגים טכנולוגיים), התואר Microsoft MVP היה ניתן לבעלי מומחי קהילה בעלי ידע מעמיק שהתמקדו בטכנולוגיות מקומיות (On-Pemises) והובילו את הקהילה לאורך שנים, מאז העולם הטכנולוגי השתנה מקצה לקצה ועבר מהפכות טכנולוגיות, כמו כך גם תואר MVP.
בשנים האחרונות Microsoft עשתה שינוי מהותי שהתבטא בשינוי גישה, אימוץ טכנולוגיות, שיתופי פעולה ושינויים אחרים. בחברה ענקית כמו Microsoft שינויים מהסוג הנ”ל הם תהליך שאורך זמן ואת חלקם אנו מרגישים ביומיום עם החדשנות, הטכנולוגיות השונות וכן הלאה ואת חלקם התהליך פוגש בפרקי זמן ארוכים יותר.
במקביל לשינויים הרבים שנעשו מסביב והתחדשות בתחומים השונים, נעשה גם שינוי בקהילות הטכנולוגיות ובקבוצות MVP השונות, הסיבה לשינוי נובע בין היתר למיקוד של Microsoft בטכנולוגיות השונות, כגון: ענן, אבטחת מידע וסייבר, קוד פתוח, AI, IoT, בלוקצ’יין וכן הלאה.
לדעתי זהו מהלך מתבקש בעולם חדשני, טכנולוגי ודינמי וכך גם צריך להיות בתוכנית MVP, מומחים ומובילי קהילה הממוקדים בטכנולוגיות חדשות.
מהו MVP
תואר MVP ניתן למומחי קהילה שהוכיחו את היכולות והידע הטכנולוגי בתחום מסוים ולאורך זמן, ולצד התחייבויות נדרשות ישנם גם הטבות רבות.
אודות תוכנית מיקרוסופט MVP
מתוך האתר הרשמי של תוכנית MVP
תוכנית Most Valuable Professional או בקיצור MVP, מכירה ומוקירה מובילי קהילה טכנולוגיים יוצאי דופן מרחבי העולם אשר משתפים בהתנדבות את הידע המעמיק והניסיון המעשי שלהם בטכנולוגיות Microsoft
בכל רבעון של Microsoft אשר חל בחודשים (יולי, אוקטובר, ינואר, אפריל), מספר מצומצם של מובילי קהילה אשר היו מועמדים לתואר מקבלים MVP עבור תרומתם בשנה החולפת לקהילה הטכנית של Microsoft.
כל MVP צריך לעבור תהליך מועמדות (nomination process) כאשר הבקשה למועמדות יכולה להגיע ע”י גורמים ספציפיים, וחשוב להדגיש כי קבלה למועמדות MVP אינה מבטיחה כלל קבלת MVP וזאת בגלל שישנו תהליך סינון קפדני.
תהליך למועמד לתוכנית MVP
כאמור, תחילת התהליך מותנה בהגשת מועמדות לתואר MVP והגשת המועמדות יכולה להעשות ביוזמת המועמד, עובד Microsoft או MVP קיים (עדיף שני האחרונים).
בכל המקרים Microsoft מכירה אישית כמעט כל מועמד אשר מגיש בקשה להתמודד על קבלת MVP כיוון שישנו קשר קבוע עם מומחי וחברי הקהילה הבולטים, וכאלה אשר מסייעים בכנסים, מעבירים הרצאות, מעדכנים במדיות השונות ולכן מומחי הקהילה ניתנים לזיהוי בעקבות הנוכחות הבולטת בנושאי Microsoft.
לאחר הגשת מועמדות אשר כולל מילוי טפסים וקבלת הבקשה, מתחיל למעשה תהליך הקבלה (nomination process) המדובר באתר הרשמי אשר מסביר על התהליך הצפוי למועמדים להיות MVP’s.
על מנת להיות MVP, נדרש המועמד לעבור תהליך סינון קפדני ופאנל בוחנים אשר מורכב מהצוות שאחראי על תוכנית MVP, ע”י אנשי Microsoft מקומיים ובמידת הצורך צוות המוצר הרלוונטי של Microsoft.
הפאנל בוחן את הידע הטכני של המועמד בתחום הרלוונטי כמו גם את תרומתו לקהילה, בין אם זה תרומה בפעילות אונליין (כתיבת קוד, בלוג, פורומים וכו’) או פעילות אופליין (הרצאות, ספרים וכו’).
הפאנל בוחן את 12 החודשים שחלפו ולכן מרכז הכובד של הפעילות צריך להיות 12 החודשים האחרונים, כאשר במהלך הבדיקה הפאנל יבחן את איכות התרומה לקהילה, את כמות התרומה ואת רמת ההשפעה (impact) של אותו מועמד בקהילה הרלוונטית.
חשוב לציין שאם הייתם פעילים מאד לפני שנתיים אך בשנה האחרונה היה רגוע, אז ישנה בעיה ולכן מי שכבר זכה בכבוד וקיבל MVP – שימו לב שכל שנה נבחנת מחדש פעילותכם בקהילה.
זאת אומרת שהחידוש אינו אוטומטי וכל שנה צריך לעבור מחדש את תהליך הסינון, אומנם יהיו פחות טפסים למלא, אך התהליך בחלקו יהיה אוטומטי ותהליך הסינון יהיה כמו כל מועמד חדש.
אם קיבלתם כבר תואר MVP ולא המשכתם בתרומתכם לקהילה, התואר אינו יתחדש בסיום השנה.
קיבלתי MVP! מה עכשיו?
יש, קיבלתי MVP! קודם כל הרשו לנו לברך אותכם, אתם נמנים עם מספר מצומצם של מומחים בישראל אשר זכו בתואר זה.
הודעה בדבר קבלת תואר MVP מוכרז בתחילת כל רבעון ומתקבלת באופן רשמי ע”י מנהל תוכנית MVP ובנוסף לכך מתקבל מייל רשמי מצוות MVP העולמי בדבר הזכייה.
במהלך רישום וקבלה נדרשים לבצע פעולות מסוימות, כגון: חתימה על קוד האתי של MVP, חתימה על מסמכי NDA לשמירת סודיות – כיוון שבמסגרת היותך MVP ישנה חשיפה למידע פנימי של Microsoft כגון נתונים עסקיים או טכנולוגיים אשר אינם נחשפו עדיין לכלל הציבור.
מה מקבלים בתור MVP
זהו קיבלתי MVP חתמתי על המסמכים ועכשיו מה מקבלים? הרבה והרבה מאוד!
כאמור, תואר MVP נועד להכיר בתרומתך המתמשכת והמשמעותית לקהילה הטכנולוגית ולהוקיר את פועלך, ולכן הפרס אינו פרס כספי ואינו מיועד להיות כזה ובדרך כלל האנשים אשר מקבלים אותו פועלים מתוך תשוקה פנימית לשיתוף ידע וניסיון ולא למען הטבה כזאת או אחרת.
יחד עם זאת, בתור MVP אתם זכאים להטבות מסויימות שנועדו להוקיר את פועלכם, הטבות כגון:
- מנוי Office 365 E3 לכמות של 25 משתמשים
- גישה לקבוצות המוצר (לטובת שאלות וסוגיות – לא לתמיכה)
- חלק מתוך קהילה טכנולוגית גלובאלית סגורה
- שוברים לבחינות Microsoft
- מנוי עם תקציב גבוה בשירות Azure
- סביבות מעבדה ודמו
- מנוי LinkedIn למשך שנה
- מנוי באתר Pluralsight
- מנוי MSDN עם רישוי (לצורך אישי בלבד לא עסקי)
- מספר קריאות בשנה בעדיפות גבוהה למוקדי השירות
- ועוד הטבות נוספות
כל אותן הטבות אשר מוזכרות מעלה נועדו לשפר ולהעלות את רמת הידע והיכולות של אותו MVP ולאפשר לו לעבוד עם כלים נוספים שאינם זמינים לכל אחד וזאת במטרה שיוכל לשתף ידע בקהילה ולהתקדם באופן מהיר.
לסיכום
MVP’s הם מובילי קהילה משמעותיים ומהווים במקרים רבים האנשים שנמצאים בקצה הטכנולוגיות ולכן מייחסים לקולם משקל רב בסוגיות שונות.
באופן אישי אני יכול להעיד כי MVP מאפשר לי להתקדם באופן מהיר בגלל סיבות רבות: חשיפה לטכנולוגיות בשלב מוקדם מאוד, התקשרות עם קבוצות המוצר, גישה למאגרי מידע, פלטפורמות למידה וכלים לקידום אישי.
- לשאלות נוספות לגבי התהליך MVP ודגשים – בדף הקבוצה בפייסבוק
- מידע נוסף באתר הראשי https://mvp.microsoft.com/en-us/Overview
אלי אתה מקצוען! Mvp יקר!