הפעלה והגדרת Arch על WINDOWS 10
הפצות לינוקס שונות על גבי Windows 10 הפכו להיות פופלוריות מאז יצאו לפני שנה וקצת, ולאחרונה התווספה אלינו הפצה נוספת והיא Arch Linux.
מאז השינוי אותו עשתה Microsoft בגישה עם הקוד הפתוח ניתן לראות יותר מפתחים, אנשי מקצוע שונים ואפילו Pentesters אשר מבצעים את העבודה על גבי Windows 10.
באופן אישי אני עובד ביומיום עם KALI ובגלל שזה נמצא על Windows 10 הפעולות פשוטות יותר, ונכון שעדיין עם גרסת WSL הראשונה עדיין ישנם התאמות שצריך לבצע, אך כל זה משתנה ובגרסה השניה של WSL אין צורך בכל אותן התאמות, מתקינים ומתחילים לעבוד.
מהו Arch
Arch Linux או רק Arch היא הפצת לינוקס עצמאית המתבססת על מודל הפצה מתגלגל ומיועדת למחשבים עם ארכיטקטורת x86 או x64. המהות מאחורי הפצת Arch היא KISS, כלומר חתירה לפשטות ומצוינות מירבית ותוך כדי כך שמירה על הקוד כמו שהוא.
Arch משתמשת במערכת ניהול חבילות בינאריות הנקראת Pacman, ניהול חבילות מבוססות Pacman כתובה בשפת C/C++ ומעוצבת להיות קלה, פשוטה ומהירה מאוד.
בנוסף לכך Arch מספקת מערכת בניית חבילות דמוית Ports שנקראת (ABS (Arch Build System, שנועדה להקל על בניית והתקנת החבילות מקוד המקור בקלות. וכיום ישנם מספר חבילות (Repo’s) של Arch שניתנות להפצה בין היתר:
חבילת Core – מכיל את כל הדרוש למערכת Arch Linux בסיסית ועובדת. מאגר זה כולל את הכלים הבסיסיים של GNU, הליבה של לינוקס, עורך בסיסי – VI או Nano. כל החבילות במאגר זה חייבות להיות שלמות ובדוקות לפני כניסה למאגר זה.
חבילת Extra – מכיל את כל החבילות שלא נדרשות לצורך מערכת בסיסית, אך כן נדרשות לצורך מערכת עשירה יותר, כגון שרת X, שולחנות העבודה GNOME ו־KDE, שרת האינטרנט אפאצ’י ועוד.
חבילת Community – מאגר זה מכיל חבילות המנוהלות על ידי משתמשים מהימנים (Trusted Users בקיצור, TUs), והם בעצם ענף מהודר מראש (בינארי) של מאגרי ה־AUR (ראו להלן), ונוצרו מחבילות שהיו במאגר זה במקור, ונבחרו לעבור למאגר זמין יותר.
חבילת Testing – מאגר זה מכיל חבילות המועמדות להיכנס למאגרים [core] ו־[extra], ועשויות לשבור חבילות קיימות או מחכות לחבילות אחרות כדי שיבנו, ולאחר שכל החבילות הרלוונטיות יבנו, אז החבילות תועברנה למאגר הרלוונטי להן. שימוש במאגר זה מחייב שימוש במאגר [community-testing].
חבילת Multilib – לאלו העובדים עם מערכות 64 סיביות, ייתכן ותדרשנה חבילות מסוימות שלא ניתן להדר לארכיטקטורה זו, מסיבות שונות, כגון חבילות קנייניות ללא קוד מקור, אז נצרכות גם חבילות נוספות כדי לעבוד איתם. נובע מכך, שמשתמש אשר לא אפשר מאגר זה, יעבוד עם מערכת 64 סיביות טהורה.
חבילת Community Testing – מאגר זה דומה למאגר [testing] בכך שהוא מכיל חבילות העשויות לשבור חבילות קיימות, אך החבילות בו מועמדות להיכנס למאגר [community]. שימוש במאגר זה מחייב שימוש במאגר [testing].
חבילת Multilib testing – מאגר זה דומה למאגר [testing] בכך שהוא מכיל חבילות העשויות לשבור חבילות קיימות, אך החבילות בו מועמדות להיכנס למאגר [multilib].
Arch Linux הוא הפצה נהדרת עבור אלה שרוצים ללמוד הכל על לינוקס, בגלל הסיבה שצריך להתקין המון כלים ולבצע המון פעולות באופן ידני (בהשוואה להפצות אחרות), ולכן זה דורש ללמוד את כל החלקים והדברים הקטנים במערכת.
למה Arch? המון סיבות ואחת מהן היא העובדה שניתן דרכה לעבוד עם BlackArch שהוא למעשה המקביל של Kali ושל Parrot, ובקצרה על BlackArch.
BlackArch היא היא הפצת גנו/לינוקס ונגזרת של Arch, המיועדת לבדיקות חדירה ולזיהוי פלילי דיגיטלי. ההפצה מגיעה עם מספר סביבות עבודה שונות, בין היתר Awesone, Openbox, I3-wm, Dwm, Fluxbox, Wmii, Spectrwm.
המערכת מכילה בסביבות 2300 כלים וחבילות שונות, כגון: סריקת חולשות Armitage, סריקת אפליקציות ווביות Burp Suite, המנסיף הידוע Wireshark, סריקת חולשות במערכות עם בסיסי נתונים Sqlmap, הכלי Metasploit ועוד אלפי כלים.
בנוסף ניתנת האפשרות להתקין את מגוון הכלים הרחב של המערכת על כל הפצה על בסיס Arch Linux וכמו כן כמובן על Arch Linux עצמו.
התקנת Arch
התקנה והגדרת הפצת Arch על גבי Windows 10 היא תהליך פשוט של התקנה, הגדרה וקיסטום מינימלי לתחילת עבודה.
בדיקת דרישות
בדיקת אפשרויות קיימות וכל זאת בכדי לבדוק האם גרסת מערכת הפעלה מאפשרת התקנת KALI, אפשר להריץ את הפקודה הבאה
Get-ComputerInfo | Select-Object @{N=’Hostname’;E={$env:COMPUTERNAME}}, WindowsProductName,WindowsCurrentVersion,WindowsVersion, WindowsBuildLabEx | fl
דרישות סף
- גרסת Windows 10 בגרסה 150063 (בילד 1703)
- גרסת x64
- הרשאות אדמין
- החרגה של תיקיית Arch ברמת אנטי-וירוס לפי המיקום הבא %localappdata%\Packages\52569scottxu.ArchLinux_xhwh673y3hxf8
שלבים בהתקנה
בשלב ראשון נבצע התקנה של Windows Subsystem באמצעות ממשק PowerShell עם הפקודה הבאה:
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux -Verbose
בסיום יש לאתחל את התחנה בכדי שהעדכון ייכנס לתוקף והשכבה של WSL תהיה זמינה.
לאחר מכן נתקין את ההפצה באמצעות באמצעות הקישור הבא:
https://www.microsoft.com/en-us/p/wsl-arch-linux/9p2s3qr49vnn?
לחלופין ניתן להוריד ולהתקין את הפצת Arch ולשמור אותו כקובץ APPX באמצעות הפקודה הבאה ומתוך PowerShell:
Invoke-WebRequest -Uri https://github.com/iamscottxu/WSLArchLinux/tree/master/DistroLauncher-Appx -OutFile arch.appx -UseBasicParsing
בסיום נוכל להתקין את ההפצה באמצעות הפקודה הבאה:
Add-AppxPackage -Path ./arch.appx
הגדרה ראשונית
לאחר התקנה של הפצת Arch נוכל להפעיל את ממשק Arch מתוך ממשק PowerShell או CMD u ואו קיצור שנוצר לאחר התקנה WSL Arch Linux.
בהפעלה הראשונית נצטרך לבחור את האזור שלנו בכדי לעדכן את חבילת ההפצה, תהליך העדכון יכול לארוך מספר דקות.
בסיום נגדיר שם משתמש וסיסמא
וזהו מכאן אנו יכולים להתחיל לקסטם את המערכת עם החבילות הנדרשות.
לסיכום
Microsoft מוסיפה עוד הפצת לינוקס על גבי WSL של Windows 10 והפעם הפצת Arch Linux שמביאה איתה אפשרויות נוספות, באופן אישי אני ממליץ מאוד על עבודה עם WSL על גבי Windows 10.
החלק המעניין בהפצת Arch Linux הוא הנגזרת שלה והיא BlackArch שמביאה איתה סט כלים עצום לבדיקות אבטחה שונות.
מידע נוסף וקישורים
- הורדת Arch בקישור הבא WSL Arch Linux
- עוד על Arch בקישור https://www.archlinux.org/
- מידע נוסף על BlackArch בקישור https://blackarch.org/
מידע נוסף, טיפים עבודה עם WSL ועוד מלא מידע מעניין במאמרים הבאים.