פייתון על VSCode, הגדרות וטיפים
פייתון (Python) היא שפת תכנות מונחית עצמים ובעלת שימושים רבים ונפוצה מאוד בכמעט כל פלטפורמה אשר קיימת, הרעיון של פייתון הוא לפשט קונספטים מורכבים משפות תכנות אחרות, להפוך את הסינטקס לפשוט, קריא ואינטואיטיבי ולאפשר למפתחים ליצור תכניות מורכבות בזמן פיתוח קצר תוך שימוש בפחות שורות קוד.
פייתון נחשבת לשפה עילית והיא מושתתת על יסודות משפת C, אך מפשטת המון עקרונות ומכילה מנגנונים אוטומטיים שהופכים אותה להרבה יותר קריאה ועל ידי כך חוסכים כתיבה רבה של קוד.
פייתון ניתנת לכתיבה (כמעט) על כל פלטפורמה ובמידה ואתם עובדים על Mac או לינוקס, ככל הנראה פייתון כבר מותקנת במערכת, ומאחר וישנם מערכות הפעלה כדוגמת MacOS או לינוקס (בהפצות מסוימות) אשר מגיעות עם פייתון בדיפולט.
פייתון על VSCode
בכדי לעבוד עם פייתון על גבי VScode יש לבצע מספר הגדרות יחסית פשוטות כולל הרצת של מספר הרחבות, ובכדי שהממשק של VScode יכיר את השפה יש לבצע את ההתקנה עם מספר הגדרות ספציפיות.
דבר ראשון הוא להוריד ולהתקין Python (עדיף בגרסה האחרונה שלו), ובזמן ההתקנה יש לוודא מספר הגדרות:
- סימון נתיב לקובץ הרצה של פייתון – Add Python 3.7 to PATH
- פייתון מגיע עם מאגר גדול מאוד של ספריות מובנות המשדרגות את היכולות והפונקציונליות בכתיבה – מומלץ שתיבות הסימון בחלון השני יהיו מסומנות כולן
- סימון נתיב למשתנה באופן אוטומטי בכדי שהממשק של VSCode יזהה את פייתון באופן אוטומטי
בסיום נבצע בדיקה שאכן פייתון הותקן בצורה נכונה ע”י הפעולות הבאות:
מתוך ממשק CMD נריץ את הפקודה הבאה: python –version
במידה והתקבלה הודעה של גרסת פייתון אז התקנה בוצעה בהצלחה וניתן להמשיך בביצוע הגדרות מול VSCode, במידה וישנה הודעת שגיה יש לוודא תקינות של נתיב לקובץ הרצה מול ספרית פייתון.
הגדרת פייתון VSCode
לאחר התקנת פייתון בתחנה נמשיך להגדרת פייתון על גבי VSCode וכאן הפעולות פשוטות גם כן ומצריכות מספר דגשים ספציפיים:
- התקנת הרחבת פייתון מתוך ממשק VSCode מתוך החנות של Microsoft, ניתן להתקין בגישה מתוך הקישור הבא
https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ms-python.python - בפתיחה מחדש של ממשק VSCode יש לוודא שפייתון נטען ומציג את הגרסה רלוונטית (בהתאם להתקנה)
לאחר מכן הוכל להריץ בדיקה שניתן להריץ קוד באמצעות הפקודה Python:Configure Tests
לסיום, יש ליצור תיקייה נפרדת לטובת פייתון בכדי שהגדרות כלליות (settings.json) לא יפריעו לפייתון לרוץ, ולכן ניצור Worksapce ותיקיות ייעודיות לפייתון.
בשלב ראשון יש ליצור תיקייה בתחנה המקומית, לאחר מכן לבחור את אותה תיקיה מתוך ממשק VSCode ולאחר מכן לפתוח Worksapce ולשייך את התיקייה לאותו Worksapce ספציפי.
טיפ: פייתון תומך בהשלמת קוד ע”י IntelliSense ולכן מומלץ להתקין את ההרחבה של IntelliCode
לסיכום
התקנה והגדרת פייתון היא פשוטה ולאחר הגדרות ראשוניות ניתן להגדיר הרחבות נוספות ובהתאם לצורה ולאופ שבו כותבים את הקוד, כל אותן הרחבות נוספות כוללות בין היתר Linting, Debugging support, Code snippets ונוספים.
2 Responses
[…] התקנת פייתון ושילוב עם VSCode […]
[…] שונים, כמו זה של פייתון, מאיפה להתחיל? ובמאמר של התקנת פייתון ושילוב עם VSCode שמכיל המון דגשים לגבי שימוש בפייתון ודגשים לגבי […]